snelschaken

2024

Maandag 19 februari hield onze vereniging haar jaarlijkse snelschaaktoernooi. Door afwezigheid van regerend kampioen Eddy Thewis, zou er een nieuwe kampioen komen.

Na 7 ronden volgens het Zwitsers systeem stonden Hans en Marcel bovenaan, waardoor er 2 kampioenen waren. Marcel verloor alleen van Hans en Hans verloor alleen van Rijnhard die 3e werd.

h

h

2023

Op maandag 13 februari werd na 3 jaar weer eens het jaarlijkse snelschaaktoernooi van de HSDV gehouden.

d

Acht leden hadden zich hiervoor opgegeven, zodat er 7 ronden werden gespeeld.
Eddy Thewis won zijn eerste wedstrijd tegen Hans Leenders en kende ook in de andere ronden geen genade voor de tegenstander. Hij leed geen enkel puntverlies en was dan ook de terechte kampioen.

s

Apart is dat in de eindstand geen spelers hetzelfde aantal punten had.

2018

Maandag 29 januari werd het jaarlijkse snelschaaktoernooi gehouden. Hieraan deden 8 leden mee.

Titelverdediger Eddy Thewis ging goed van start door de 1e ronde te winnen van naaste kampioenskandidaat Marcel Schuman. In de 5e ronde verloor Eddy echter van Hans Leenders, waardoor Eddy en Marcel weer gelijk kwamen te staan. In de 7e en laatste ronde speelden Marcel en Hans tegen elkaar. Doordat zowel Marcel als Eddy wonnen, kwamen ze precies tegelijk te staan met Hans Leenders. Hierdoor zijn er 3 kampioenen dit jaar.

2017

Op maandag 6 februari 2017 vond het jaarlijkse snelschaakkampioenschap van de H.S.D.V. plaats. Hieraan deden 6 leden mee en er werd een dubbelle competitie gehouden. Daardoor werden er 10 ronden gespeeld.

Rond 23.00 waren de laatste wedstrijden gespeeld en kon de eindstand worden gemaakt. Eddy Thewis bleek de meeste punten te hebben behaald. Hij won maar liefst 9 wedstrijden en verloor alleen 1 wedstrijd tegen Marcel Schuman, die met een half punt achterstand tweede werd.

Het was de 11e maal dat Eddy dit toernooi won.

ICSS20162017

2016

Op maandag 7 maart 2016 was het jaarlijks snelschaakkampioenschap van onze vereniging.

Bij deze wedstrijden werd deze keer een dubbele competitie gespeeld met 6 deelnemers

De bedenktijd was per speler per partij 10 minuten, zodat er soms weinig tijd overbleef om goed de zetten te analyseren.

Na dus 10 rondes te hebben gespeeld kom de eindstand worden opgemaakt.

Hierbij bleek, dat de nieuwe kampioen van het snelschaken was geworden: EDDY THEWIS.

Hij speelde twee maal remise en wist de overige partijen te winnen.

De totale eindstand was als volgt:

Ranglijst

1    2    3    4    5    6   AW      +       =       –     Pt

1        Eddy Thewis                                •     1½ 11  ½1 11  11     10      8   –   2   –   0   9

2        Marcel Schuman                          0½ •     ½1 11  11  11     10      7   –   2   –   1   8

3        Hans Leenders                             00  ½0 •     11  11  11     10      6   –   1   –   3

4        Lei Janssen                                   ½0 00  00  •     10  ½1    10      2   –   2   –   6   3

5        Johan Zonneveld                          00  00  00  01  •     ½1    10      2   –   1   –   7

6        Nico Grubben                              00  00  00  ½0 ½0 •        10      0   –   2   –   8   1

Na een gezellige avond konden wij rond 23.00 uur weer naar huis

2015

Op maandag 23 maart 2015 hield onze vereniging weer zijn jaarlijkse kampioenschap SNELSCHAKEN
Dit jaar namen hieraan tien leden deel.
Hierbij de twee leden, die normaal alleen extern schaken en twee (dam)leden.

Na een spannende strijd wqarren er uiteindelijk twee kampioenen tw. Pascal en Marcel Schuman, die elk slechts twee remises hadden moeten toestaan.
Als derde eindigde Eddy Thewis.

De volledige uitslag was als volgt:

ICSS20142015

Na deze gezellige avond konden wij allen weer rond 23.00 uur naar huis.

Proficiat Pascal en Marcel.

2014

Op maandag 10 maart 2014 hield onze vereniging zijn jaarlijkse wedstrijd voor het snelschaak-kampioenschap

Hieraan namen 8 leden deel.

Na een spannende strijd konden wij twee kampioenen verwelkomen, die elk 2 remises hadden moeten toestaan en de overige vijf wedstrijden wisten te winnen

Proficiat aan Marcel en Eddy.

Voor Hans was het jammer, dat hij vier keer op tijd verloor, waardoor hij op een zesde plaats terecht kwam