links schaken

afbeelding schaakstukken 013Hieronder vndt u een verzameling links die u doorheen de vele facetten van de schaakwereld leiden . Mocht een bepaalde link niet werken neem dan even contact op zodat we deze pagina zo actueel mogelijk kunnen houden. Om een beetje orde te brengen en het zoeken te vergemakkelijken in de vele duizende pagina’s hebben, we alles ondergebracht in categorieën.

Bonden

regionale schaakbond Nederlands Limburg

regionale schaakbond Belgisch Limburg

nationale schaakbond Nederland

nationale schaakbond België

nationale schaakbond Duitsland

wereldschaakbond FIDE

 

Internetschaken

http://www.online-schaken.nl/
Dit is een Nederlandse site. De deelname is gratis maar je moet wel lid worden. Het is een kleinere aanbieder met weinig leden.

http://brainking.com/nl/
BrainKing is een online spelserver waar populaire bordspelsoorten, waaronder ook schaken, gespeeld kunnen worden met spelers van over de hele wereld. De site is ook nederlandstalig. Deelname is gratis maar  dan  zijn  de  mogelijkheden  beperkt. Betaalde lidmaatschappen geven meer mogelijkheden en rechten.

http://www.playchess.com/
Met meer dan 220 000 spelers misschien wel de grootste aanbieder op gebied van internetschaak, zeker in Europa. De site is in het Engels maar er moet een interface gedownload worden die ook in het Nederlands kan communiceren. Ook hier is de deelname gratis met een beperkt aanbod aan mogelijkheden. De betaalde varianten geven toegang tot het beste wat er op gebied van internet schaken bestaat.

 http://www.chessclub.com/
Deze uit de VS afkomstige aanbieder van internetschaken was de eerste aanbieder van een hoogwaardige interface voor internetschaak onder de naam van ICC, wat staat voor Internet Chess Club. Veel van de sterkste spelers ter wereld hebben hier een account. Je kunt er alle vormen van het schaakspel spelen, dus ook 2 zetten achter elkaar doen, om het eerst alles kwijt te raken enz. Grote nadeel is de prijs, De site is niet gratis en zelfs aan de prijzige kant, maar eerlijk is eerlijk, het aanbod is wel van en hoge kwaliteit.

lynxnormaallogo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.