Gongtoernooi schaken

2022

Maandag 31 oktober werd weer eens een gongschaaktoernooi gehouden. Door de corona was het 3 jaar geleden dat dit plaats vond.

hallo

Maar liefst 10 leden deden mee aan dit toernooi. Vanwege de grote deelname werden 7 ronden volgens het Zwitsers systeem gehouden.

hallo

Hierna kon de eindstand worden opgemaakt. Eddy bleek duidelijk de beste te zijn. Hij had 6x gewonnen en moest alleen tegen Marcel een remise toestaan. Hans en Marcel deelde de tweede plaats met 5 punten.

spaee

2020 en 2021

Door de corona werd dit toernooi niet gehouden.

d

2019

Op maandag 4 november deden 7 leden mee aan het jaarlijkse schaakgongkampioenschap.

hallo

Johan en Marcel wonnen wedstrijd na wedstrijd en speelde tegen elkaar remise. In de voorlaatste ronde won Johan van Luc. Hierdoor kwam Marcel alleen aan kop met Hans op een ½ punt achterstand en Johan daar weer een ½ punt achter.

hallo

In de laatste ronde moesten Hans en Marcel tegen elkaar en kreeg Johan een punt cadeau tegen de dummy. Omdat de partij tussen Marcel en Hans in een remise eindigden, werd Marcel kampioen met Johan en Hans gevolgd op slechts een half punt achterstand.

h

f

2018

Op 22 oktober werd het jaarlijkse Gongschaaktoernooi gehouden, waaraan 7 leden deel namen.

h

Eddy Thewis begon het toernnooi goed door in de 1e ronde te winnen van zijn grootste concurrent Marcel Schuman. In de daarna volgende 5 ronden won Eddy alle wedstrijden, behalve van Johan Zonneveld. Tegen hem speelde hij remise. In de laatste ronde verloor Eddy onverwacht van Luc Janssen. En Marcel speelde remise tegen Johan.

f

Hierdoor kwam Eddy en Marcel gelijk te staan. Maar ook Johan kwam nog op gelijke hoogte. Hij verloor als enige geen wedstrijd en moest alleen 3x remise toe staan.