Gongtoernooi dammen

2022

Maandag 14 november werd het jaarlijkse gongschaaktoernooi gehouden. Net als in voorgaande edities waren Albert Janssen en Nico Grubben de favorieten. Toevallig moesten ze in de eerste ronde al tegen elkaar. Nico kwam in de verdrukking en moest een schijf offeren en later nog een 2e schijf. Hierdoor kon hij wel doorbreken en nog net remise afdwingen.

De volgende 6 ronden wonnen ze beiden alle wedstrijden waardoor ze samen kampioen zijn.

g

Hans Leenders was de beste van de rest met 4 punten achterstand.

h

k

2020 en 2021

Door de corona werd dit toernooi niet gehouden.

g

2019

Maandag 11 november deden 7 leden mee aan dit jaarlijkse toernooi waarbij men verplicht is om elke 10 seconden, als “de gong” gaat, te zetten.

f

In de tweede ronde moesten Albert Janssen en Nico Grubben tegen elkaar. Meestal is deze wedstrijd bepalend voor het kampioenschap. Dit jaar lukte het Albert om te winnen. In de vijf ronden die daarna volgden won Nico elke wedstrijd. Maar omdat Albert dit ook deed, werd Albert terecht kampioen. Hij won alle wedstrijden.

Het was de 4e maal dat hij het dit kampioenschap behaalde. De 1e keer was al in het seizoen 1987-1988 en de laatste keer in 2001-2002.

k

h

2018

Op 29 oktober 2018 werd het jaarlijkse Gongdamtoernooi gehouden. Zeven leden namen hier aan deel.

Nico maakte zijn favorietenrol waar door alle wedstrijden te winnen. Albert en Eddy werden 2e met vier punten achterstand.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.