Ruime zege schaakteam

Verslag van de eerste externe wedstrijdronde derde klasse in Tegelen, zondag 17 oktober 2021

.

Na lange tijd kon er afgelopen zondag eindelijk weer een externe wedstrijd gespeeld worden.
We waren met vier afgevaardigden uit onze vereniging te gast bij de Tegelse Schaakvereniging, tevens de club waartegen we in de eerste ronde uitkwamen.
De vier spelers van ons team, Loeka, Robin, Eddy en Rijhard hebben het samen in deze ronde uitstekend gedaan: met een 3 – 1 overwinning heeft onze vereniging op fraaie wijze de spits van het nieuwe seizoen afgebeten.

.

Het waren vier mooie partijen waarin de club uit Tegelen zeer goed weerstand bood.
Loeka, de jongste speler van ons team en tevens debutant had met zwart aan bord 4 heel goed gespeeld en had wellicht de winst kunnen opeisen, maar moest helaas uiteindelijk de partij toch uit handen geven.
Robin speelde met wit aan bord 3 een zeer spannende partij die hij uiteindelijk wist te winnen met o.a. een dame tegenover twee torens van zijn opponent.
De partij van Rijnhard (met zwart aan bord 2) ging lange tijd gelijk op. Met een vork probeerde de tegenstandster de winst te forceren, maar dat pakte uiteindelijk uit in het voordeel van Rijnhard.
Aan bord 1 speelden Eddy (met wit) en zijn rivaal een spectaculaire partij waarin veel risico genomen werd. Zelfs de witte koning moest meehelpen te strijden in de vijandelijke frontlinies van het schaakbord waarbij tevens verhinderd moest worden dat de pion van de tegenstander op a2 zou promoveren. Met een toren minder, maar een zeer sterke loper werd de partij in het voordeel van wit beslecht.
We kijken uit naar de tweede ronde!

.

Rijnhard Bokelmann.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.